Δεν είμαι το ίδιο όπως αυτοί.

 

“Δεν είμαι το ίδιο όπως αυτοί διάβασε”  και του τράβηξε το ενδιαφέρον, να συνεχίσει να διαβάζει. Γενικά το άρθρο   έλεγε ότι αυτός και οι γονείς του από Ελλάδα, νιώθαμε μονοί στην Κύπρο χωρίς πραγματική  παρέα και ότι οι φίλοι του τον κάνουν να νιώθει κατώτερος  και τον υποτιμούν.  “Αστεία πράγματα σκέφτηκε”   και γέλασε συνεχεία όμως δεν ήταν ι ιδία …

Είμαστε ανταγωνιστικοί ως λαός στης σχέσεις  μας  έγραφε στην απάντηση του αναγνώστη. Αυτό το εξέπληξε. Δεν περίμενε αυτή την απάντηση.  Ανασήκωσε το κεφάλι του από το περιοδικό, είδε το ηλιοβασίλεμα, η ακτίνες του ηλίου που σιγοέσβηνε κτυπούσαν στο πρόσωπο του.

Σκέφτηκε όντως, είμαστε ανταγωνιστικοί στις σχέσεις μας, πώς να πάρουμε φακελάκια αντί να βοηθήσουμε σωστά τον συνάνθρωπο μας, (βλέπε επόμενο άρθρο μου )  η πώς να πλουτίσουμε περισσότερο σε βάρος των άλλων, χρησιμοποιώντας μεθόδους εκμετάλλευσης, απλώς να σχολιάσουμε τα ρούχα τα αυτοκίνητα των αλλά και να παινευτούμε ότι έχουμε το καλύτερο και ότι είμαστε οι καλύτεροι.

Αυτοί είμαστε διερωτήθηκε ?  Πώς να προωθήσουμε τα συμφέροντα μας εις βάρος των άλλων πώς να γίνουμε “μαστοροι  στην διαφθορά… η μήπως ο απλώς ο κόσμος δεν είναι έτσι ? .Μήπως συμπεριλαμβανόμενου και του συγγραφέα είμαστε όλοι λίγο πολύ ανταγωνιστικοί ? Η μήπως είναι η φύση και η έννοια της επιβίωσης που μας αναγκάζει ?  Από την άλλη κάποιος μπορεί να έκφραση την γνώμη ότι  “an βρώμη η κελλε βρώμη και o κορμός “ Δηλαδή ολόκληρο το σύστημα, η παιδεία η εκπαιδεύσει η αντίληψη η κουλτούρα μας είναι σχεδιασμένη να είμαστε ανταγωνιστικοί να τρέχουμε για τον πλούτο.

 

Τα σχόλια δικά σας

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s