Τα χρώματα και το ουράνιο τόξο

Περίμεναν υπομονετικά στην αρχή της εκκίνησης και τρία δυο ένα …και ξαφνικά παντού χρώματα !! Χρώματα ελπίδας χαράς,  ανθρωπιάς, μικροί και μεγάλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της Ιρηνεας .

Την ιδία στιγμή κάπου μακριά σε ένα κεντρικό δρόμο κάποιος παρακολουθούσε….

Έβλεπε από μακριά τις σκόνη γεμάτα χρώματα να γεμίζουν το ουρανό και να σχηματίζουν μια ζαβή ακατανόητη  γραμμή σαν ένα ουράνιο τόξο.

Θα έρθεις ? του είπαν και αυτός σήκωσε το απλανές του βλέμμα και τους κοίταξε. Δεν απάντησε  ήταν διστακτικός φοβόταν, όσο παράδοξο και αν ακούγεται φοβόταν τα χρώματα. Ναι  τους είπε και αυτό που πρόκειται να συμβεί έμελε να μείνει χαραγμένο στην μνήμη του για πάντα.

Μπήκαν μέσα στο στάδιο και ξαφνικά δυνατή μουσική και ο ουρανός γέμισε με χρώματα. Πειράγματα γέλια, έγινε μούσκεμα από τα χρώματα.

Και ξαφνικά κατάλαβε ότι καμία φορά οι φόβοι μας δεν μας αφήνουν να ταξιδέψουμε στη ζωή, σε μια ζωή μέσα από χρώματα και  άλλες φορές εμείς οι άνθρωποι φοβόμαστε να παλέψουμε με τους  φόβους μας .. Οποιαδήποτε πρόβλημα, ανεργία, φτώχεια, κατάθλιψη,  ακομα και για  θέματα υγείας πρέπει η ζωή να είναι παντα γεμάτα χρώματα.  Ναι είναι δύσκολο, να παλεύεις με τους χειρότερους σου φόβους  και να καταφέρνεις να βρίσκεις την πόρτα μέσα στην ψυχή σου, που οδηγούν στα χρώματα της ζωής. Βλέπεις φιλέ μου τα χρώματα και η ευτυχία δεν κάνουν διακρίσεις, δεν καταλαβαίνουν από προβλήματα και φόβους  και αυτό είναι το νόημα της ζωής. !!

One thought on “Τα χρώματα και το ουράνιο τόξο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s